Twitter Facebook Delicious Digg Stumbleupon Favorites More

Friday, 29 January 2016

BCA 4th Semester - Web Technologies - Very Short Question Answers on HTML

Web Technologies 

Very Short Question Answers on HTML

BCA 4th Semester - Web Technologies - Very Short Question Answers on HTML

Q1: HTML has roots from which markup language?

Answer: SGML (Standard General Markup Language)


Q2: Which version of HTML introduced the concepts of style sheets?

Answer: HTML 3.2


Q3: What is the difference between XML and HTML?

Answer: XML is used for exchanging data and it can have user defined tags. HTML has predefined tags used to render UI.


Q4: Which MIME type has be used to serve XHTML?

Answer: application/xml+xhtml


Q5: Which tag is used commonly by search engines?

Answer: Heading


Q6: Which tag is used for "Line Break"?

Answer: <br>


Q7: What is the full form of DOM?

Answer: Document Object Model


Q8: Is width = "100" and width = "100%" same?

Answer: No


Q9: List the types of modes that can be served by DOCTYPE declaration in HTML 4.01 and XHTML 1.0.



Answer: Strict, Transitional and Frameset


Q10: Give examples of void elements or tags?

Answer: <br>, <img>, <link> which may be self-closed with '/>'


Q11: What is cell padding?

Answer: It is used in table to separate cell walls from their content.


Q12: Does HTML support audio and video?

Answer: Yes.


Q13: Which tag is used for multi-line text input control?

Answer: textarea tag


Q14: What is the use of <div> tag?

Answer: It divides the HTML document logically.


Q15: What does XSL stand for?

Answer: eXtensible Stylesheet Language


Share:

0 comments:

Post a Comment

BCE-Hacks Notes

BCE-Hacks Notes
Chemical Engineering Notes

Maths Resources

Maths Resources
Maths Resources

Buy Books

Buy Books
Buy Books

Geography Quiz

Geography Quiz
Geography Quiz

NodeJS Tutorial

NodeJS Tutorial
Developer-Bytes

History MCQs

History MCQs
History Quiz For Competitive exams

Categories

Popular Posts

GooglePlus

Recent Posts

Unordered List

Express Print Zone

Eduvictors Quizzes

Online Quizzes, Study notes for CBSE Class 6 - 12

Text Widget

Compete4Exams

Study notes for Competitive Exams

Developer Bytes

Developer Bytes
Developer Bytes
Powered by Blogger.

Blogger Tutorials

Blogger Templates

Sample Text

Copyright © IP University Musings BCA, MCA, BBA, MBA, BTech Question Papers and Study Notes | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com